ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/01/2012


Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανία Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας στα Γεράνεια

                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/01/2012

            Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων έλαβε χώρα ενημέρωση, μετά από έγγραφη πρόσκληση που απέστειλε η επιτροπή σε όλους τους συλλόγους και φορείς του Δήμου,  για το θέμα της εγκατάστασης βιομηχανίας παραγωγής αιολικής ενέργειας στην οροσειρά των Γερανείων,     
            Στη συγκέντρωση αυτή ήταν παρόντες και ο Δήμαρχος κ. Λογοθέτης Κων/νος, οι πρώην Δήμαρχοι και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι Παύλου Παύλος και Γκιώνης Γεώργιος, ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού « Συνένωση – Νέα Πορεία» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πετρίτσης Γεώργιος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
            Την ενημέρωση ξεκίνησε μέλος της επιτροπής που εξήγησε το πώς και γιατί σχηματίστηκε αυτή η επιτροπή και ανέπτυξε τους στόχους της συγκεκριμένης συνάντησης που ήταν η ενημέρωση και η διεύρυνση της επιτροπής με εκπροσώπους από όλους τους συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες.
            Ακολούθησε μέλος της επιτροπής που παρουσίασε σύντομα τους κυριότερους λόγους για τους οποίους η επιτροπή είναι ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανίας παραγωγής αιολικής ενέργειας στα Γεράνεια.
            Μέλος της επιτροπής ανέπτυξε την ιδιαιτερότητα των Γερανείων και κατέδειξε το τι ακριβώς διακυβεύεται.
            Ακολούθησε παρουσίαση, με τη βοήθεια  διαφανειών και βίντεο,  σημαντικών στοιχείων που ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος.
            Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον προσκεκλημένο της Επιτροπής κ. Τάσο Κεφαλά, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, ειδικό στο θέμα των Ανεμογεννητριών με πολυετή εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό, ο οποίος ολοκλήρωσε με τον πιο γλαφυρό και αδιαμφισβήτητο λόγο την ενημέρωση του κοινού, καταρρίπτοντας έναν προς έναν όλους τους μύθους, τα δήθεν επιστημονικά καθώς και τα διαφημιστικά επιχειρήματα με τα οποία έχουμε όλοι βομβαρδιστεί μια εικοσαετία τώρα, προκειμένου σήμερα να πιστεύουμε πειθήνια και χωρίς αντιρρήσεις το σλόγκαν: Δωρεάν «πράσινη» και επιδοτούμενη ενέργεια από τον ήλιο και τον αέρα.
            Ο επιστημονικός λόγος του κου Κεφαλά ήταν καταλυτικός και απελευθερωτικός για όποιον είχε τις όποιες αμφιβολίες. Με παραδείγματα προσωπικής εμπειρίας, οικονομοτεχνική ανάλυση, στοιχεία με νούμερα και μεθοδική επεξήγηση κάθε εμπλεκομένης παραμέτρου, μάς έπεισε όλους για το ότι δεν πρέπει να εγκατασταθούν στα Γεράνεια βιομηχανίες παραγωγής αιολικής ενέργειας.
            Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις ακροατών μεταξύ των οποίων και του Αντιδημάρχου  κ. Δέδε Δημητρίου που μας ενημέρωσε  για τις αδειοδοτήσεις στην περιοχή Πραθίου και τις ενέργειες του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων.
            Η συνάντηση έκλεισε με παρέμβαση του Δημάρχου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων κ. Λογοθέτη Κων/νου που βεβαίωση για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στο έργο της επιτροπής, του ιδίου και της Δημοτικής αρχής.
            Η επιτροπή, διευρυμένη με τους εκπροσώπους όσων φορέων και συλλόγων δήλωσαν επιθυμία συμμετοχής σ’ αυτήν, θ’ ανακοινώσει σύντομα το χρόνο και τόπο για την επόμενη συνεδρίασή της, ώστε τα μέλη της να συντονιστούν μεταξύ τους και να δημιουργηθούν οι πρώτες ομάδες εργασίας.
             Επόμενος στόχος είναι η διοργάνωση ανοιχτής στο κοινό λαϊκής συνέλευσης για ενημέρωση, ένταξη όσων το επιθυμούν σε κάποια ομάδα εργασίας και καθορισμό των επόμενων σταδίων της κινητοποίησης.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ  Video

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ  Video

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ – ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ
κ. ΚΕΦΑΛΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ   Video

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  Video

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Video

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου